Сега четете
Митрополити и свещенослужители се поклониха пред тленните останки на патриарх Неофит

Митрополити и свещенослужители се поклониха пред тленните останки на патриарх Неофит

Митрополити от Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия (БПЦ-БП) и свещенослужители се поклониха пред тленните останки на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, които бяха изложени в храма „Св. Марина“, в двора на Софийската митрополия.

Със звън на траурни камбани беше посрещнато тялото на българския патриарх Неофит, който почина късно снощи след продължително боледуване във Военномедицинската академия.

В храма „Св. Марина“ беше отслужен трисагий, или заупокойна молитва, за Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Траурната служба се водеше от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

След това в храма, в Софийската митрополия, можеха да влязат и миряни, които да изразят своята почит и да се простят с българския патриарх Неофит.

Вижте и

Днес ще има извънредно заседание на Светия синод, на което, съгласно Устава на БПЦ-БП, ще бъдат взети решенията за организирането на опелото и погребението на приснопаметния патриарх Неофит.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре