Сега четете
Над 30 точки са включени в дневния ред на СОС

Над 30 точки са включени в дневния ред на СОС

Над 30 точки са включени в дневния ред на днешното пето редовно заседание на Столичния общински съвет (СОС). Дневният ред е публикуван на сайта на Столичната община и включва 36 точки, както и пет допълнителни.

 

Първите три доклада, които общинските съветници ще обсъдят, са на кмета на София Васил Терзиев. Първият е относно даване на съгласие да се удължи през 2024 и 2025 г. изпълнението от районни администрации на проектните дейности по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027 г. „Топъл обяд“, която е съфинансирана от Европейския социален фонд.

 

Вторият доклад на кмета е относно одобряване на решение за прекратяване на процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на балнеолечебен и СПА център, включващ Централна минерална баня „Банкя“, а третият е за одобряване на годишния финансов и технически отчет на Програма „Зелена София” за 2023 г.

 

Общинските съветници ще обсъдят и доклади на заместник-кмета по социалните дейности Надежда Бачева, зам.-кмета по финанси и здравеопазване Иван Василев, както и на зам.-кмета по култура, образование, спорт и младежки дейности Яна Генова.

Вижте и

 

Столичният общински съвет ще разгледа и няколко предложения на председателя Цветомир Петров относно промени в съставите на структури, създадени с решения на Съвета. Става въпрос за премени в Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, „Асоциацията за развитие на София“, както и на Общинския съвет по наркотични вещества. Промени ще има в състава на Съвета по Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Ще бъде гласуван нов председател и УС и за Съвета по безопасност на движението на децата в София, който осъществява общинска политика за опазване здравето и живота на децата като участници в пътното движение.

Любословие.бг припомня, че миналата седмица по инициатива на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров беше свикано извънредно заседание на СОС. В него общинските съветници разгледаха и приеха три доклада за проекти по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, подобряване на системата на Зоологическата градина, както и за това Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре