Сега четете
Бойко отправи предложение за брак към ПП-ДБ

Бойко отправи предложение за брак към ПП-ДБ

Националното съвещание на ГЕРБ даде мандат на преговорния екип на партията да преговаря с ПП-ДБ за коалиционно споразумение за цял мандат.

„Повече такива – за 9 месеца, за 6 месеца…а да видим, а да се пробваме – пробвахме се 9 месеца. Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват – брак, или повече – не става така“, заяви Борисов.

Документът беше представен на форума на партията. В преговорния екип влизат Мария Габриел, Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

„Предлагам да ми гласувате това доверие – да изпратим този преговорен екип с този документ и да опитаме да направим цялостно управление. Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца…А да видим, а да се пробваме – пробвахме се 9 месеца. Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват – брак, или повече – не става така“, заяви Борисов.

Борисов разкритикува некоалиционните си партньори за смяната на хора на ключови постове без това да се консултира с ГЕРБ. Според него това показва, че ПП-ДБ се готвят за избори, а ПП е узурпирал почти на 100% ключовите постове в държавата докато говорят красиви думи за регулатори и прозрачност.

Лидерът на ГЕРБ, обаче, посочи, че в България има голямо разделение в обществото, а едни предсрочни избори ще го увеличат още повече – евроатлантическите партии поотделно ще бъдат много по-слаби, отколкото заедно.

 

На 3-ти март държавата и народа показаха едно чудовищно голямо разделението. То идва от Шипка. Ние, като партия, спасихме 3-ти март като национален празник, но нашият председател беше освиркван там. От ПП-ДБ никой не се появи. Сиреч, там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделението по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и ДПС.
Отивайки на избори, трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои като разделение, защото дори ние, като евроатлантическа коалиция, ще сме разбити помежду си, а поотделно ще сме много по-слаби в битката за геополитическата ориентация за България“ изтъкна той.

Вижте и

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че за последните 9 месеца ГЕРБ няма усещането за равнопостовеност в правителството и във вземането на решения, както и при носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Затова от ГЕРБ предлагат разписан механизъм за взимане на решения в управлението.

„Няма как да се съгласим всичко добро да се приписва на ПП-ДБ, а всичко несвършено или недобро да се приписва на ГЕРБ. Фактите говорят друго.

България има нужда от стабилно управление, но то е възможно само с ГЕРБ-СДС. България има нужда от законодателна програма, но тя е възможна с експертизата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Има нужда от управленска програма, в която приоритетите на хората и регионите в България се поставят наравно с темите за реформа в съдебната власт, антикорупционната реформа и реформата в службите за сигурност. Искаме и нещо повече – реално прилагане на принципите на отговорност, прозрачност и публичност. Затова искаме да има ясен механизъм за вземане на решения“, каза тя.

Преди дни Борисов поиска отговорът на ПП-ДБ да е готов до 8 март като от него зависи дали ротацията ще стане факт. Тогава от ПП-ДБ заявиха, че ще имат нужда от повече време, за да обсъдят предлаганите документи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре