Сега четете
Академик Денков: Хубаво е, че имаме предложен документ на масата това е добро начало на истински преговори

Академик Денков: Хубаво е, че имаме предложен документ на масата това е добро начало на истински преговори

Нямах време да прочета документа, но е хубаво, че имаме предложен документ на масата. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия. Това заяви премиерът Николай Денков, който коментира предложеното от ГЕРБ споразумение и механизъм за съгласуване на управленските решения.

По-рано от ГЕРБ разпространиха публично пълните текстове на представените на днешното Национално съвещание на партията проекти за споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България и за механизъм за вземане на решения, като приложение към споразумението.

Премиерът не коментира в детайли документа, допълва БТА. Няма как да коментирам толкова важен документ, без да съм го прочел, посочи Денков и призова представителите на медиите за търпение.

На въпрос за бъдещото разпределение на министерствата в правителството след ротацията и възможността то да бъде „50 на 50“, Денков коментира: „Звучи ми като нещо, което ще бъде част от преговорите„.

„Проведохме с г-жа Мария Габриел разговори, но крайният резултат ще го видите, когато всичко е поставено на масата – как продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма желание да представя негова версия на нашата дискусия, защото това само ще попречи да стигнем до позитивен резултат“, каза министър-председателят.

Вижте и

„За нас е ключово да се дефинира как ще продължат реформите, така че да сме сигурни, че управленската програма и изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъдат направени по убедителен за обществото начин и ще бъдат поставени нови стандарти на управление – правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори. Това е ключовото“, допълни премиерът.

Николай Денков коментира темата след днешната среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска, в която участва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре