Сега четете
Николай Денков ще открие Държавната лаборатория за изследване на пестициди на ГКПП „Капитан Андреево“

Николай Денков ще открие Държавната лаборатория за изследване на пестициди на ГКПП „Капитан Андреево“

Министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открият днес Държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Събитието ще се състои на граничния пункт от 11:45 часа.

 

Капацитетът на лабораторията ще осигури своевременен и ефективен официален контрол без излишно забавяне. Инвестицията е на стойност два милиона лева, а средствата са осигурени от държавния бюджет.

 

С пускането на лабораторията окончателно се утвърждава държавният контрол върху храните, които влизат в България, посочват от Министерския съвет.

Вижте и

 

БТА припомня, че на 16 февруари т.г. от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) анонсираха разработени от тях предложения за промени в Закона за управление на агрохранителната верига, с които се забранява дейността на частни лаборатории на външните граници на страната. Целта е само държавата да извършва тестовете на храните. Освен това от ПП-ДБ имат предложение в срок до 1 година да се създаде организация товаро-разтоварващата дейност също да се извършва от държавата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре