Сега четете
НАП с нова акция, насочена към ресторантьори, които укриват данъци

НАП с нова акция, насочена към ресторантьори, които укриват данъци

НАП с нова акция, насочена към ресторантьори, които укриват данъци. На този фон, доклад на Световната банка констатира, че по-ниската ставка за ДДС в част от отраслите в България води до загуби за държавния бюджет.

Приходната агенция започна масирана кампания, която цели да събере задълженията на ресторантьори, които умишлено искат да избегнат плащането на данъци.

„От информацията, която виждаме от фискалните устройства, става ясно, че те реализират сериозен оборот. В същото време не го декларират, нямат имущество, за да приложим принудително събиране. Нищо не постъпва от запорираните сметки”, твърди Боряна Жилова, зам.-изпълнителен директор на НАП.

От Агенцията допълват, че отказът на някои ресторантьори да сътрудничат е довел до принудително изземане на оборота в касите на определени заведения. В резултат на това някои ресторанти започнали да сътрудничат на НАП.

Вижте и

„Друга категория лица се покриха, смениха си фирмите, преустановиха дейността с надеждата, че след края на проверките ще си продължат по стария начин. Към тях ще сме безкомпромисни”, категорична е Жилова.

На този фон последният доклад на Световната банка посочва, че по-ниският данък, който продължава да важи за някои отрасли, включително ресторантите, води до загуби за държавния бюджет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре