Сега четете
Владимир Путин отново изригна и обвинява западът,че иска да унищожи Русия отвътре

Владимир Путин отново изригна и обвинява западът,че иска да унищожи Русия отвътре

Руският президент Владимир Путин заяви по време на годишно обръщение към парламента на страната, че Москва е готова за диалог със Съединените щати за стратегическа стабилност, но отхвърли всякакви опити Русия да бъде принудена да започне преговори, предаде Ройтерс.

По време на речта си Путин обяви, че Русия е използвала модерни оръжейни системи в Украйна, включително хиперзвукови ракети „Циркон“. Според него Русия държи военното предимство.

Всеки стабилен световен мир е невъзможен без силна Русия“, подчерта той.

„Днес, когато нашата родина защитава своя суверенитет и сигурност и защитава живота на нашите сънародници в Донбас и Новоросия (региони на Украйна, които Русия окупира – бел. ред.), решаващата роля в тази справедлива борба принадлежи на нашите граждани, нашето единство , преданост към родината и отговорност за нейната съдба. Тези качества бяха ясно и недвусмислено проявени в самото начало на специалната военна операция, когато тя беше подкрепена от абсолютното мнозинство от руския народ. Въпреки всички изпитания и горчивината на загубите, хората са непреклонни в този избор“, смята Путин.

Русия няма да позволи на никого да се намесва във вътрешните ѝ работи. Западът се опитва да унищожи Русия отвътре“, каза още той.

Президентът на Русия съобщи, че страната ще засили военното си присъствие на запад, след като Швеция и Финландия започнали присъединяването си към НАТО.

Вижте и

Ние разбираме, че Западът се опитва да ни въвлече в надпревара във въоръжаването. Те се опитват да ни изморят, да повторят трика със Съветския съюз през 80-те години. Затова нашата задача е да развием отбранително-промишления комплекс по такъв начин, че да увеличим научния, технологичния и индустриалния потенциал на страната. Трябва да разпределим ресурсите възможно най-рационално и да изградим ефективна икономика на въоръжените сили, за да постигнем максимума за всяка рубла, разходена за отбрана“, допълни президентът.

Речта му идва две седмици преди президентските избори, на които се очаква Путин да спечели убедително нов шестгодишен мандат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре