Сега четете
Ако на 8 март не сме се разбрали, отиваме на избори

Ако на 8 март не сме се разбрали, отиваме на избори

Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, не „снитки“, не „сварки“, а коалиционни споразумения. Затова ние ще проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни, системни партии извървяват. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ и председател парламентарната група ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в отговор на въпрос, свързан с исканото от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) отлагане на подписването на коалиционното споразумение с девет месеца. Вчера Кирил Петков коментира, че очакват „сглобката“ да довърши работата си със следващите девет месеца и настояха, че ГЕРБ трябва да ни покажат, че промяната ще продължи, за да има шанс това управление да продължи.

Наблюдавам ги колегите, те вече са в предизборна кампания, заяви Борисов.

„На 5 март ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6 март ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ, на 8-ми вече дотогава Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление, за целия мандат, по всички теми, ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки или да го преправят. Аз ще оставя тук преговаряща група и съответно на 8-ми, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори. Ние спокойно, търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите“, добави Борисов.

Според него се използва парламентарната трибуна за предизборна кампания.

Вижте и

Той посочи, че вчера журналистът Христо Грозев е изнесъл данни в „Свободна Европа“, че България се разследва за пране на пари, и то през изпращането на оръжия за Украйна. Като си спомня как в тогавашната „сглобка“ – четиринитна, се говореше, че нито един патрон не сме изпратили, в същото време публикации в много сериозни немски издания се говори как сме от първите, които най-много оръжие сме дали за Украйна, следя с голям интерес това разследване, коментира Борисов.

В отговор на въпрос за министъра на отбраната Тодор Тагарев Бойко Борисов посочи, че отказът му да подаде оставка е личен избор на Тагарев. От всичко, което вчера разбрахме, г-н Тагарев не е свършил и една пета от работата, която парламентът му е дал възможност да свърши със замах, коментира Борисов и визира взетите от парламента решения за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна. Ние сме му помогнали във всичко, не може да ме убедят, че е свършил работа, добави Борисов. Относно бронетранспортьорите, Борисов посочи, че съгласно решение на Министерския съвет е трябвало министърът да създаде организация за изпращането на машините.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре