Сега четете
Тодор Тагарев: Няма да подам оставка

Тодор Тагарев: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, каза пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той е на изслушване в парламентарната комисия по отбрана във връзка с военната помощ за Украйна и процеса за придобиване на трикоординатни радари.

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Защо да подавам дни по-рано, няма никакъв смисъл, заяви министърът.

Престижно е в евроатлантическата общност да се помага на Украйна и тук, може би, има някаква борба кой има принос за този престиж, отговори Тагарев на въпрос защо получава критики. Няма нужда да се борим кой повече помага и кой по-малко, трябва да работим заeдно, добави той.

България е една от страните, които предоставят пропорционално най-много помощ за Украйна, заяви Тагарев. И до момента сме предоставили значителни обеми помощ. Предоставили сме над 7000 тона материални средства, основно боеприпаси. Предоставили сме десетки хиляди едрокалибрени боеприпаси, милиони патрони и много други неща на Украйна. И ще продължим да правим това според нашите възможности, обясни министърът. Помагайки на Украйна, помагаме на себе си. Ако Украйна се защити, ще имаме по-добра сигурност в Европа, заяви той.

Вижте и

Трябва да има смяна, това е неработещ министър, за мен той не си е свършил работата, каза по-рано днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за министъра на отбраната. Нулева работа за Украйна, всичко досега, което беше свършено, беше свършено от парламента, Тагарев свърши една голяма нула, каза и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика, смята и Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Според „Възраждане“ Тагарев трябва да бъде „обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава“.

Всички евроатлантически партньори много харесват Тодор Тагарев, отговори съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и добави, че не разбира желанието за неговата оставка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре