Сега четете
Делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България преизбраха Даниел Панов за председател на Управителния съвет на сдружението

Делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България преизбраха Даниел Панов за председател на Управителния съвет на сдружението

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за трети мандат за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България за мандат 2023 – 2027 г. Гласуването на 37-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) беше тайно.

 

За председателското място имаше две кандидатури, тази на кмета на Община Велико Търново и на кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

 

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев обяви резултатите от тайното гласуване. Общо гласувалите делегати са 328, има четири недействителни гласа. Алексиев обясни още, че за да бъде избран председател, е трябвало да има 163 гласа. Даниел Панов е получил 247 гласа, а опонентът му 77 гласа.

 

Даниел Панов има образователна степен магистър, специалност „Машинен инженер“, завършил е Национален военен университет „В. Левски”. Той е и с образователна степен магистър, специалност „Публична администрация“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Има докторска степен по защита от бедствия и аварии, Национален военен университет „В. Левски“, пише на сайта на НСОРБ .

 

В периода 1989 – 2002 година е военнослужещ в Българската армия, от 2002 – 2011 година е управител на „Царевград Търнов“ ЕООД.

Вижте и

 

Кмет е на община Велико Търново от 2011 година. Член е на УС на НСОРБ за мандат 2011 – 2015 г. Председател е на УС на НСОРБ от 2015 година. Днес е преизбран за трети мандат.

 

Делегатите гласуваха и за председател на Контролния съвет, за това място имаше само една кандидатура и тя е на кмета на Община Сърница Неби Бозов, който беше подкрепен с 327 гласа от общо 327 действителни бюлетини.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре