Сега четете
Няма как да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Няма как да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Няма как да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков пред журналисти в парламента.

По-рано днес Народното събрание възложи до 15 април т.г. да бъдат проведени преговори между „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“ ЕАД и „Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън“.

Тези енергетици в залата, които имат пълната експертиза, които са атомни енергетици, предполагам, решиха, че само една фирма може да строи. Имаше доклад от министъра, който казваше, че поне две фирми трябва да бъдат допуснати, имаше решение, което те можеха да гласуват – да има допуснати две фирми, но не – ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“, решиха че искат само една фирма да може да строи, коментира Петков.

По думите му това крие огромен риск, че няма да бъде постигната най-добрата цена и че всички български граждани ще платят през цената на тока за „това удоволствие от днешното гласуване да има само един конкурент“. Това да няма конкуренция беше решение срещу обществения интерес, каза Петков.

Няма как да допуснем да има в останалите преговори някаква възможност ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство и в регулаторите, и в службите, каза Кирил Петков и уточни, че това доверие, което трябва да го има между едни партньори, „за да можем и ние да дадем възможност да няма контрол на едната или другата партия“, го няма.

Вижте и

Според него с този тип решения се доказва, че трябва да има равнопоставеност, защото, ако има превес на едната страна, „в случая на ГЕРБ и ДПС взети заедно“, то този превес ще доведе до решения, които са срещу обществения интерес.

Петков обясни, че очакват някакво предложение от ГЕРБ. „Не може само да казваш не сме съгласни с това, не сме съгласни с онова, ние не сме съгласни с всичко, дайте предложение“, каза съпредседателят на ПП-ДБ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре