Сега четете
Ние днес ще гласуваме по абсолютно същия начин, тъй като нищо не се е променило

Ние днес ще гласуваме по абсолютно същия начин, тъй като нищо не се е променило

Ние днес ще гласуваме по абсолютно същия начин, тъй като нищо не се е променило, освен че загубихме две седмици. Това каза общинският съветник от групата на МК „БСП за България“ Иван Таков преди началото на заседанието на Столичния общински съвет (СОС).

Таков обясни, че вчера в последния момент са били поканени на среща при кмета на София Васил Терзиев. На нея са присъствали и председателят на СОС, както и общинските съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София)“ Борис Бонев и Бойко Димитров. По думите на Таков на срещата са били попитани как ще гласуват, а от групата на БСП са обяснили, че няма да има никаква промяна във вота им. Казахме им, че ние сме поели две от комисиите, след като те се отказаха от тях, а това, което чухме, е, че нямат претенции за тези комисии, каза Таков.

„Надявам се търговията с комисии да спре, да не спорим кои били хубави и кои лоши, за нас няма добри и лоши комисии, има хора, които искат да работят, и такива, които искат да продължават да се скатават“,  каза общинският съветник от БСП.

Таков обясни, че днес ще разгледат доклад за „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“, който е от януари месец и за който общинският съветник твърди, че е спасен по техни препоръки. „Надявам се, че времето за шикалкавене приключи и, че от днес ще имаме работещи комисии, и ще започнем работата за софиянци“, каза още Таков.

Виждате какво се случва в София, видяхте, че въпреки че беше забранено шествието „Луковмарш“, то се проведе пред зоркия поглед на полицаите и въпреки забраната на кмета, посочи Таков и допълни, че без работещ СОС, нещата няма как да се получат, а това е видно след 100 дни работа на Терзиев и администрация.

Припомняме, че Столичният общински съвет (СОС) отново ще обсъди предложенията за заместник-председатели на съвета и състав на постоянните комисии по време на днешното заседание.

Първа точка в дневния ред на СОС е връщане за ново обсъждане на решение от миналото заседание, в което общинските съветници избраха заместник-председатели на съвета. Решението беше върнато от областния управител на област София Вяра Тодева.

Вижте и

Върнато е за обсъждане и решението на СОС за състава на постоянните комисии, което е и втората точка от дневния ред на съвета. В нея съветниците отново ще разгледат и гласуват доклада на общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера за избор на ръководства и попълване на поименния състав на постоянните комисии на СОС.

Третата точка в дневния ред на съвета е разглеждане на доклад на председателя на съвета Цветомир Петров за определяне на представител на СОС в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Председателят на съвета е внесъл и още един доклад за разглеждане – за определяне на представители в Областния съвет за развитие на област София.

Като извънредна точка е включен доклад на кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре