Сега четете
При операция в Бургаско към момента са задържани десет лица, които се занимават с организация и трафик на мигранти

При операция в Бургаско към момента са задържани десет лица, които се занимават с организация и трафик на мигранти

При операция в Бургаско към момента са задържани десет лица, които се занимават с организация и трафик на мигранти. Задържаните може би ще се увеличат, съобщи в ефира на Би Ти Ви Антон Златанов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).

Операцията е под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас. Днес се очаква съвместен брифинг с прокуратурата по темата, уточни Златанов.

По думите му това е изключително активна организирана престъпна група. Групата има ясно изразени йерархични нива – лидер, помощници, изпълнители. За последните четири месеца това е трета такава група на „Гранична полиция“, две групи разбиха ГДБОП, каза Златанов.

Мигрантският натиск е овладян към момента, това не означава, че е той е спрял – намалили сме го в пъти, коментира директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“. „Лятото имахме 50 процента по-голям ръст от предното, ние сравняваме сезон със сезон. Летните месеци на миналата година са най-тежките за десет години назад, всеки ден имахме рекорден ръст, стигаше се до 1500 опита за преминаване на границата на денонощие“, допълни той.

Вижте и

Вследствие на всички мерки по оптимизация на работата ни в момента има рязък спад, есента и зимата са най-леките за десет години назад, това е основният показател за състоянието, в което се намираме. Това ни дава основание да кажем, че към сегашния момент мигрантският натиск е овладян, коментира Златанов.

Припомняме, че на 19 февруари Антон Златанов направи отчет-анализ за дейността на дирекцията през 2023 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре