Сега четете
Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ

Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ

Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ, каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Чий е на електронното управление или чий е на спорта, където ги хванаха с маса пари“, попита Борисов. Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър, преговаря г-н Петков, подчерта депутатът.

Ние, за разлика от Денков не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват на някоя партия повелите. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България, добави Бойко Борисов.

Преди дни съпредседателят на „Продължаваме промянатата“ Кирил Петков заяви, че министърът на вътрешните работи е към ГЕРБ. „Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри“, посочи Петков.

Денков заяви, че след ротацията ГЕРБ ще остане със същия брой министри, както сега, каза Борисов и коментира, че всеки ден разбира от тях, че трябва да мълчат и да оставят Денков и Габриел да направят оценки на министрите. Да ни предложат това, което парламентът би трябвало да гласува, ако евентуално има ротация, добави той.

По думите му в същото време те не слизат от студиата и интервюта, и в тези изказвания той вижда откровени неистини, опити да се създава ребрандиране на имиджа, който имаха „като някакви антикорупционери“.

Борисов коментира още, че близо две години милиарди са отишли за Путин от „Лукойл“.

Ние изпратихме решенията, които имаме за правилата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), Мария Габриел ги изпрати, чакаме да се върнат, посочи Борисов. Той добави, че от изказвания е разбрал, че КПКОНПИ се обвързва с незаконни строежи. Ние, ГЕРБ-СДС, няма да подкрепим никога такова решение в парламента, заяви депутатът.

Вижте и

Той посочи, че ГЕРБ отговаря за външно министерство сега и ако има корупция там, ще носят отговорност. Борисов се обърна към пиара на „Продължаваме промяната“ и каза, че всички ресурсни министерства са техни, а корупция има там, където има ресурси.

Борисов каза, че с колегите от правна комисия са си дали пет дни, за да може внимателно всеки един текст да се разгледа, ако трябва да се поправи и да мине на второ четене по отношение на поправките в Наказателно- процесуалния кодекс и ветото на президента.

Той изрази и учудването си от вчерашното предложение на Корнелия Нинова от „БСП за България“ да бъде изслушан като председател на външна комисия. ”След като Кирил Петков е председател на комисията за Шенген, поне да ни бяха сложили двамата да ни слушат“, коментира Борисов.

Ние с „Възраждане“ никога няма да направим нито коалиция, нито съвместно управление, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че ПП-ДБ работят във Варна заедно с „Възраждане“ и за избор на Общински съвет, и за всичко.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре