Сега четете
От „Възраждане“ се обявиха срещу промени в Закона за електронните съобщения

От „Възраждане“ се обявиха срещу промени в Закона за електронните съобщения

От парламентарната група на „Възраждане“ заявиха в декларация, че ще се борят срещу приемането на законопроект за промени в Закона за електронните съобщения, с който, според тях, ще бъде наложена диктатура в социалните мрежи.

Председателят на парламентарната група Костадин Костадинов посочи, че тези дни в медиите е била публикувана информация за предложен от „Продължаваме промяната-Демократична България“(ПП-ДБ) законопроект за промени в Закона за електронните съобщения. „Това е законът, с който ще бъде наложена диктатура и в социалните мрежи, където все още сравнително спокойно се показват както видео клипове със съдържание, неконтролирано от правителството, така и всякаква различна гледна точка“, коментира той.

„С този законопроект свободното слово, но и не само – различната гледна точка въобще, ще бъдат вкарани в концлагера на медийна диктатура, а и не само медийната диктатура“, смята Костадинов. Той заяви, че от „Възраждане“ ще се борят този законопроект да не бъде приет.

Костадинов коментира, че това, което вносителите предлагат, вече е уредено. Оказва се, че платформи като Мета, които са собствениците на Фейсбук, имат вътрешни регулации, с които уреждат действията, предложени от вносителите, посочи той. Прави впечатление, че вносителите не правят разлика между групи и страници, коментира Костадинов. Той посочи, че в законопроекта се говори само за координирани групи от неавтентични потребителски профили, без да се споменава нищо за по-опасните разпространители на дезинформация, а именно фейсбук страниците. При тях обаче, за разлика от групите, собствеността и администрирането не е публична информация, отделно съдържанието в тях може да бъде рекламирано, отбеляза Костадинов.

Вижте и

Ако този законопроект бъде въобще обсъждан, ние трябва да си поставим много сериозно въпроса как да се борим със системната дезинформация и пропаганда, прокарвана точно от българското правителство, коментира лидерът на „Възраждане“. Фалшива новина, споделена от страницата на Министерския съвет, е, че Денков ще ходи в САЩ, даде пример той и отбеляза, че премиерът не е отишъл никъде. „Втората такава фалшива новина – няма да идват бежанци в България. Е, видяхме, че идват, и то се опитват да ги скрият“, коментира Костадинов. Вчера това, което медиите не показаха на българските граждани, е как един от тези хора беше свален от самолета с белезници, добави той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре