Сега четете
В СОС има мнозинство на опозицията – звучи абсурдно, но е реално

В СОС има мнозинство на опозицията – звучи абсурдно, но е реално

Случилото се в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет (СОС) при разпределението на комисиите е символ за това как т.нар опозиция от ГЕРБ, БСП, „Синя София“, ИТН и отцепилите се от Възраждане е обединена в това силово да налага своите решения, които не са добри за града. В момента има едно мнозинство на опозицията – звучи абсурдно, но е реално. Това заяви зам.-председателят на СОС Бойко Димитров, цитиран от пресцентъра на Съвета.

„Дали сме управляващи или опозиция в рамките на СОС, ще се види през следващите месеци, когато започнат реалните гласувания, защото ние не се борим за председателски места, а да налагаме политиките за София, които смятаме за правилни и сме обещали на гражданите. За всяко едно решение ще обясняваме публично защо го предлагаме. Когато едно предложение е добро за развитието на столицата – нека опозицията обясни защо не го е подкрепя, посочи Димитров.

По отношение на твърденията, че с вземането на председателски места в комисиите на СОС опозицията налага контрол, Димитров попита как в миналия мандат се осъществяваше контролът, защото тогава ГЕРБ нямаха пълно мнозинство, но те бяха начело на всички комисии без една. „Съгласен съм, че трябва да има контрол, но и че всяка група трябва да има пропорционално участие в ръководствата на постоянните комисии. Нямаше как на най-голямата група да се предложат четири-пет места, но нито една ключова комисия, която определя цялостното развитие на града“, допълни общинският съветник от ПП-ДБ „Спаси София“.

Бойко Димитров коментира, че групата им ще отстоява своите политики и тези на кмета Васил Терзиев и няма да допусне прокарване на частни икономически интереси. Според съветниците от най-голямата група в СОС има редица процедурни нарушения на заседанието и очакват областният управител да се произнесе относно легитимността на взетите решения.

Вижте и

Любословие.бг припомня, че заседание на СОС на 8 февруари беше избран председател на СОС, заместник-председатели и председатели на комисии. Следващата сесия на Съвета е насрочена за 22 февруари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре