Сега четете
Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев са изключени от парламентарната група на „Възраждане“

Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев са изключени от парламентарната група на „Възраждане“

Трима народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, са изключени от парламентарната група на „Възраждане“. Това съобщи председателят на групата и лидер на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

 

Вчера в общинския съвет в София четирима човека от групата на „Възраждане“ предпочетоха да изберат финансови стимули пред честта и каузата на Възраждане“, заяви Костадинов. Получихме изключително много съобщения и искания от страна на членове и симпатизанти за обяснение на така случилата се ситуация, посочи той.

 

Вчера вечерта имаше заседание на софийската организация, на което е взето решение да се поиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители на „Възраждане“ в листата за общински съветници в София, каза Костадинов. Лидерът на „Възраждане“ съобщи, че днес е поискано народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев да поемат отговорност за номинирането на тези хора за общински съветници. Решението на групата беше те да бъдат изключени, тъй като отказаха да направят това, което иска софийската организация от тях, допълни той.

 

Вижте и

„Те предпочетоха да останат в парламента, вместо да подадат оставка, за да поемат политическата отговорност“, заяви Костадин Костадинов. В този случай политическата отговорност я поемаме ние като парламентарна група, защото сме длъжни да покажем на нашите избиратели, че предателства не се прощават, коментира той.

 

Любословие.бг припомня, че вчера, след избора на председател на Столичния общински съвет (СОС), групата на „Възраждане“ изключи четирима общински съветници – Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова. Пред журналисти общинският съветник Деян Николов от „Възраждане“ ги определи като „предатели“. Общо 47 от 61 общински съветници подкрепиха номинирания от „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Цветомир Петров за председател на СОС. За кандидата на „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов, гласуваха четирима съветници, а кандидатът на „Възраждане“ – Емил Димитров, подкрепиха трима.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре