Сега четете
До няколко дни ще обявим първия план за ранно детско развитие

До няколко дни ще обявим първия план за ранно детско развитие

До няколко дни трима министри ще обявим първия план за ранно детско развитие. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

По отношение на доходите, за да може да се похвали, което и да е правителство, преди това трябва да има поне десет години последователна политика, която инвестира в качеството на живот на хората, посочи министърът и обърна внимание на инвестициите през капиталовите проекти и програми към общините. „Една голяма част от тези инвестиции ще бъдат в социална инфраструктура, детски градини и ясли“, заяви Шалапатова и поясни, че за да има реален ефект от тази политика ще трябва технологично време от поне три до пет години.

До няколко дни ще започне и пенсионният анализ, за да можем да видим какви грешки са допускани чрез политически прибързани решения в годините, така че да има адекватност на пенсиите и самата пенсионна система да бъде устойчива, обяви социалният министър. Тя каза още, че ще стартират и регионалните програми за заетост с увеличени за това инвестиции с 15 млн. лева или общо 88 млн. лева в политиката за пазара на труда.

В Министерски съвет разговорите са какво да направим повече оттук нататък и как да работим както и досега заедно. Всички политики са интегрирани, отговори Иванка Шалапатова на въпрос водят ли се вече разговори с министрите кой ще остане на поста си след ротацията.

Вижте и

Наистина сме много фокусирани върху целите ни, заяви тя и изтъкна, че на всеки три месеца дава доста аналитичен отчет и на премиера, и на вицепремиера. „И това го правя без значение от ротацията, защото това е начинът, по който работя и държа винаги да има конкретни резултати от моята дейност. По този начин решението ще бъде взето въз основа на факти“, каза още Шалапатова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре