Сега четете
Вероятно ще бъде удължен срокът за провеждане на Стратегическия преглед на отбранителната политика

Вероятно ще бъде удължен срокът за провеждане на Стратегическия преглед на отбранителната политика

Министърът на отбраната Тодор Тагарев вероятно ще поиска удължаване на срока за провеждане на Стратегическия преглед на отбранителната политика. Той коментира темата пред журналисти в парламента преди изслушване в ресорната комисия.

 

Тагарев отбеляза, че срокът за провеждането на прегледа е бил февруари, вече има и доклади, но има затруднения при анализирането на проблемите в тяхната комплексност и взаимообвързаност. Много са проблемите – окомплектоване, преструктуриране, равнището на подготовка и други, добави министърът.

 

На въпрос дали ще остане на поста си след ротацията министърът заяви, че това ще стане известно като решат политическите партии, които формират мнозинството в Народното събрание.

 

Вижте и
Костадин Ангелов

Във връзка с операцията по доставка на БТР-и за Украйна министърът на отбраната коментира, че тя все още в ход, като не поиска да посочи кога ще приключи. Тодор Тагарев обясни, че не се е наложило да се иска финансиране за транспорта на машините от държавния бюджет, като отбеляза, че заплащането на разходите е осигурено чрез механизми във формата „Рамщайн“.

 

Министърът уточни, че след много кратко време ще проведе разговор с представител на Пентагона, който е на много високо ниво.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре