Сега четете
Безплатни профилактични прегледи за превенция на бъбречни заболявания организират в медицински център „Лозенец“ в София

Безплатни профилактични прегледи за превенция на бъбречни заболявания организират в медицински център „Лозенец“ в София

Безплатни профилактични прегледи за превенция на бъбречните заболявания ще бъдат организирани в столичния медицински център „Лозенец“. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Лозенец“.

Прегледите ще се състоят на 15 февруари, от 9:00 до 16:00 часа.

Прегледът включва ехография на отделителната система, както и консултация с лекар специалист, уточниха от болницата. По преценка на лекарския екип могат да бъдат назначени допълнителни лабораторни изследвания, които впоследствие да бъдат коментирани от провеждащия консултацията нефролог.

Желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 02 96 07 682, или чрез контактите, посочени на сайта на лечебното заведение.

Целта на инициативата е превенция от развитие на хронично бъбречно заболяване на хора. Според световните статистики заболеваемостта от хронично бъбречно заболяване е между 11%-13%, докато за България тя е около 14%, посочиха от УМБАЛ „Лозенец“. Страната ни е на едно от водещите места по смъртност вследствие на хронично бъбречно заболяване. Жените са засегнати малко по-често от мъжете. Хроничното бъбречно заболяване се среща по-често при хора на възраст над 65 години, отколкото при хора на възраст между 45 и 64 години, допълниха от болницата.

Вижте и

От лечебното заведение посочиха, че симптоми като отпадналост, чести позиви за уриниране, съпроводени с парене, отделяне на по-мътна или пенеста урина, добавен неприятен мирис към урината, по-често нощно уриниране, поява на отоци по клепачите, долните крайници и тялото, суха и сърбяща кожа, както и метален вкус в устата, гадене и повръщане са сред симптомите, които насочват към необходимост от консултация.

Столичният медицински център „Лозенец“ организира и безплатни очни прегледи за пациенти над 50-годишна възраст. Прегледите ще бъдат на 16 февруари от 10:00 до 18:00 ч. и на 18 февруари – от 9:00 до 15:00 часа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре