Безплатни очни прегледи за възрастни организират в медицински център „Лозенец“ в София

Безплатни очни прегледи за пациенти над 50-годишна възраст организират в столичния медицински център „Лозенец“. Това съобщиха от Университетска многопрофилна болница „Лозенец“.

Прегледите ще бъдат на 16 февруари от 10:00 до 18:00 ч. и на 18 февруари – от 9:00 до 15:00 часа.

Прегледът включва разширяване на зениците, допълват от болница „Лозенец“. Желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 02 96 07 682, или чрез контактите, посочени на сайта на лечебното заведение.

Целта на инициативата е профилактика на макулната дегенерация, свързана с възрастта, която е водещ рисков фактор за това заболяване. Рискът от появата ѝ се увеличава от 2% за хората на възраст 50-59 години до 30% за хората над 75-годишна възраст, обясняват от лечебното заведение и допълват, че прогресиращото дегенеративно заболяване, което засяга макулата (частта от ретината, отговорна за централното зрение), ако не се лекува, причинява тежка и необратима централна слепота.

Вижте и

Болницата предоставя различни профилактични пакети за прегледи. Медицинските екипи периодично организират безплатни прегледи за деца и възрастни, включително и извън София, информираха още от лечебното заведение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре