Сега четете
Няма да бъде обявявана грипна епидемия в София

Няма да бъде обявявана грипна епидемия в София

Няма да бъде обявявана грипна епидемия в София, заяви пред журналисти здравният министър проф. Христо Хинков. Преди това той присъства на официалното откриване на хеликоптерна площадка на покрива на столичната болница „Св. Екатерина“. Другите две площадки в София, на които ще могат да кацат хеликоптерите за оказване на спешна помощ по въздух, са в болниците „Св. Анна“ и „Лозенец“.

Намалява нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) както в страната, така и в София, каза още Хинков. По думите му в София-област нивото все още е високо, но Министерството на образованието и науката ще прецени дали ще бъде обявена ваканция, или ще се продължи с онлайн обучение.

Най-висока заболеваемост от грип и ОРЗ е отчетена в София област – 311 на 10 хиляди души население, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести към 4 февруари 2024 г. Най-ниска заболеваемост от грип и ОРЗ е отчетена в София град – 108 на 10 хиляди, и в област Разград – 99 на 10 хиляди.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре