Сега четете
Книгата „Крадец на обич“включва най-популярните стихове на Евтим Евтимов и ще бъдат представени на 12 Февруари

Книгата „Крадец на обич“включва най-популярните стихове на Евтим Евтимов и ще бъдат представени на 12 Февруари

Книгата „Крадец на обич“ включва най-популярните стихове на Евтим Евтимов, както и последните му, написани преди той да си отиде от този свят.

Това съобщават издателите от „Персей“. Премиерата е на 12 февруари в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.Предстои истинско пиршество за душата със стиховете на Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев. 14 февруари е денят, в който по български обичай честваме любовта и виното, независимо кой какво ще предпочете като празник в личния си календар“, коментират организаторите.

В събитието ще участва и синът на Евтим Евтимов – поетът Венко Евтимов.

Вижте и

Литературният критик и издател Пламен Тотев ще разкаже истории, свързани с творческия път на Евтим Евтимов, както и за работата си като съставител на „Крадец на обич“.Маргарита Петкова и Добромир Банев отново са в творчески тандем. Под форма на поетичен диалог двамата ще представят избрани стихотворения от най-новите си книги – Маргарита Петкова – „Бели нощи“ и „Още бели нощи“, Добромир Банев – „Всички дни ще се казват неделя“, както и съвместната „Абсурдни времена“. Двамата ще разкажат свои съвместни преживявания пред публиката, както и спомени за Евтим Евтимов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре