Сега четете
Подготвя се голям протест на рибари против изграждането на вятърни електроцентрали в Черно море

Подготвя се голям протест на рибари против изграждането на вятърни електроцентрали в Черно море

Рибари, еко организации и експерти в сектор туризъм се обявиха против изграждането на вятърни електроцентрали в Черно море, по време на открита среща по темата във Варна. Тя бе организирана от депутата от БСП Борислав Гуцанов.

Повод за срещата стана готвения нов Закон за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, който предизвика сериозни полемики през последните седмици.

Според хората, ако вятърни централи бъдат създадени в Черно море, това ще се отрази крайно негативно на рибарството, екологията и туризма в района.

По време на срещата стана ясно, че рибарите са в протестна готовност, ако законът не бъде оттеглен.

„Поредният брутален лобистки закон. И то такъв див лобизъм, какъвто не се е срещал през последните 30 години“, каза Борислав Гуцанов.

Вижте и

„Риболовът приключи. Нашето категорично мнение, е че риболов в България няма да има, така направено“, каза председателят на рибарско сдружение „Черноморски изгрев“ Емил Милев.

„Самата гледка – един турист, като легне на плажа, вместо да гледа пейзажът, ще гледа ветрогенератори“, смята зам.-председателят на Съюза на хотелиерите – Златни пясъци Станислав Стоянов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре