Сега четете
Имаме предположение за мястото, откъдето е произведена стрелбата в „Горна баня“

Имаме предположение за мястото, откъдето е произведена стрелбата в „Горна баня“

Тази сутрин приключиха първоначалните действия по разследването, открити са доказателства, които са относими към бъдещото производство, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Снощи в столичния квартал „Горна баня“ беше застрелян мъж, самоличността му е установена, и това е Мартин Божанов, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 20:30 ч. в комплекс „Глория палас“.

Установени са свидетели, които са ценни за нас, добави днес главен комисар Живко Коцев. Днес ще се извърши допълнителен оглед както на мястото, така и на района, каза той.

„Имаме предположение за мястото, откъдето е произведена стрелбата – този терен също ще се огледа много внимателно днес, за да уточним посоката на оттегляне и съответно на идване към мястото, където е извършено убийството“, обясни главният секретар на МВР. Той посочи още, че днес ще се потвърдят съмненията къде точно е бил позициониран стрелецът.

Установили сме безспорно, че се касае за стрелба с огнестрелно оръжие, отбеляза главен секретар Живко Коцев. Според свидетелски показания са произведени два или три изстрела, добави той.

„Трябва да съберем достатъчно информация, която да се анализира, и едва тогава да уточним конструкцията на версиите“, уточни главен комисар Живко Коцев.

Вижте и

Цяла нощ са продължили огледите на мястото на инцидента, действията на разследващите продължават и днес. Живко Коцев потвърди, че съпругата на Мартин Божанов и в момента е служител на ГДБОП. Преди време тя е била отстранена, но е обжалвала това решение и е възстановена на служба. В момента е в отпуск по майчинство.

Една от водещите версии за убийството на Мартин Божанов е имотните измами, за които има данни в прокуратурата, казаха по-рано днес за БТА разследващите. Ще проверим неговото житие – битие, криминално минало и скандалите, в които е бил замесен, коментира по повод тази информация главният секретар Живко Коцев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре