Сега четете
Има теч на класифицирана информация, който службите замитат

Има теч на класифицирана информация, който службите замитат

Нужни са радикални промени в службите, за да може те да изпълняват задачите, дадени им от правителството, тъй като сега „изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството“. Това коментира в „Денят започва“ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе данни за два сигнала за пробив в националната сигурност. Единият е свързан с изтичане на класифицирана информация от миналата година – по думите на Атанасов дори има образувана преписка в прокуратурата, която впоследствие била прекратена.

„Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване – ДАР. По тази причина е възложена проверка на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването“.

Според Атанасов така се прикриват определени обстоятелства, „свързани с действия от хора, близки до президента“. Другият сигнал, по думите му, е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

„Има един митичен човек, по рождение украинец, но май руснак, който осигурява хора от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, те си подават документите, пращат се по куриер и той ги подава тук в Министерството на правосъдието“, твърди той.

ДАНС е сезирана по този случай, каза Атанасов и определи случая като „специфичен канал за инфилтриране на хора от разузнавателните служби на Русия в Европа“.

Още от самото начало на това Народно събрание президентът търси конфронтация с политическите партии, посочи Атанас Атанасов. Според него това е знак за подготовка на проект, с който Румен Радев да се яви на евроизборите.

Вижте и

„Няколко евродепутати, избрани от листата на БСП, сега си търсят нова политическа формация – те всички са близки до г-н президента“.

Според депутата атаката срещу избора на новите конституционни съдии също е организирана от „среди около президентството“.

Казуси като КТБ и „Булгартабак“ са едни скандали отпреди 5 – 6 години, прокуратурата да ги провери, призова Атанас Атанасов. „Мен нищо не ме притеснява, аз съм спокоен за собствената си съвест – така Атанасов отговори на въпроса притеснява ли се, че името на Делян Пеевски е замесено в тези скандали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре