Сега четете
Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще бъде домакин на 104-тата международна научна конференция по алгебра

Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще бъде домакин на 104-тата международна научна конференция по алгебра

Катедрата по математика към Природо-математическия факултет на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ организира 104-та международна научна конференция по алгебра (ААА104), която ще се проведе в периода 8- 11 февруари 2024 година в Университетския център „Бачиново”, съобщиха от екипа на висшето училище.

Поредицата от научни конференции „AAA – Arbeitstagung Allgemeine Algebra – Workshops on General Algebra“ е основана през 1971 г. в Дармщат, Германия. Оттогава са се състояли 103 конференции, организирани в Германия, Австрия, Чехия, Полша, Сърбия, Швейцария, Унгария, Словакия, Финландия, Люксембург, Италия и Естония. За първи път научният форум ще се проведе в България.

В конференцията ще вземат участие учени в областта на алгебрата, докторанти и млади изследователи от различни университети от Австрия, България, Великобритания, Гана, Германия, Индия, Ирак, Иран, Йордания, Обединени арабски емирства, Португалия, САЩ, Сърбия, Тайланд, Турция, Украйна, Чехия, Япония.

Пленарни доклади ще изнесат акад. професор д.м.н. Веселин Дренски от Българска академия на науките; проф. д.м.н. Витор Фернандес от Университета НОВА в Лисабон, Португалия; проф. д.м.н. Хайрула Айък от Университета Чукурова в Адана, Турция; проф. д.м.н. Драган Машулович от Университета в Нови Сад, Сърбия и проф. д.м.н. Ерко Лехтонен от Университета Халифа в Абу Даби, Обединени арабски емирства, разказаха организаторите.

Вижте и

Целта на събитието е да предостави възможност на участниците да обменят идеи и опит, да създадат нови научни контакти и да намерят партньори за бъдещо сътрудничество.

Научният форум ще бъде открит на 9 февруари, а регистрацията на участниците ще се състои на 8 февруари.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре