Сега четете
„Уроци по немски“ тръгва по кината в България от 23 февруари

„Уроци по немски“ тръгва по кината в България от 23 февруари

„Уроци по немски“ тръгва по кината в България на 23 февруари. Това съобщават от екипа на дебютния пълнометражен игрален филм на Павел Г. Веснаков. Той е режисьорът и на сериали като „Денят на бащата“, „Дяволското гърло“, и „Откраднат живот“, а през пролетта предстои премиера и на „Есента на демона”.

 

Юлиан Вергов влиза в главната роля в „Уроци по немски“. Той играе Никола, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той преосмисля живота си, в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало. Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия – любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине. Участват още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев-Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

 

„Аз разказвам история, която е вдъхновена от моя живот, моите страхове, вижданията ми за обществото, това, което харесвам и не харесвам в него. Филмът е много личен за мен, защото в него съм вградил себе си, с всички свои плюсове и минуси. Всичко, което съм преживял през последните 15 години, живеейки в България, определя съдбата на Никола и драматургичната структура на историята. С оглед на това, не съм привърженик на спекулацията, че дадена история е базирана на реални, истински събития – всички истории – документални или имагинерни, за мен са истински“, казва Павел Веснаков.

Вижте и

 

„Уроци по немски“ е българско-германска копродукция (Movimento и Heimathefen Film & Media Jaeger Films).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре