Сега четете
Имаме приета от съда експертиза, според която в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в данните

Имаме приета от съда експертиза, според която в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в данните

Имаме приета от съда експертиза, която ясно и категорично казва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни. Това заяви председателят на Градския съвет на БСП – София и общински съветник от МК „БСП за България“ Иван Таков по време на пресконференция, която се проведе в централата на БСП, във връзка с делото за резултатите от балотажа за кмет на София.

По думите на Таков са анализирани една шеста от секциите, в които е имало машинно гласуване. Съдът въз основа на тази експертиза разшири този обхват и ще бъдат анализиран и останалите секции. Таков посочи, че дължи истината на всички избиратели, които са подкрепиха техния кандидат за кмет на София Ваня Григорова.

Таков заяви, че няма да позволят тяхната победа да бъде открадната с манипулации и машинации. Ние направихме кампания на високо ниво и такава е и оценката, коментира още общинският съветник от БСП. В отговор на въпрос Иван Таков заяви, че от БСП винаги са готови за нови избори – за кмет на София и за нови общински съветници, но изборите за общински съветници биха оставили столицата на авариен режим още поне шест месеца.

В частта от протокола, където са записани действителните гласове за подадените кандидати, във флашпеметите от преброени 313 секции само в 13 секции няма разминавания, заяви общинският съветник от БСП Диана Тонова. По думите ѝ е важно да се уточни, че не казват в коя посока е разминаването, дали за единия или другия кандидат. В крайна сметка, не е решавал избирателя, а е решавал някой друг, коментира още Тонова. Установи се, че има и поправки в действителните гласове, каза още тя.

Вижте и

Ако този резултат се мултиплицира в останалите протоколи, може да стигнем в числов резултат, който е различен от отчетения в избирателните комисии, каза Тонова. Искаме да се направи експертиза на всички протоколи, за да направят финалните си заключения, допълни тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре