Сега четете
През нощта в София са извършени обработки срещу заледяване и почистване на сняг във всички 24 столични района

През нощта в София са извършени обработки срещу заледяване и почистване на сняг във всички 24 столични района

Тази нощ в София са извършени обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градския транспорт във всички 24 района на Столичната община, както и основни и вътрешно-квартални улици в районите „Искър“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Лозенец“, „Триадица“, „Младост“ и др.Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община (СО) в информация за обстановката в София към 7:30 ч. днес.

 

Обработена е общинската пътна мрежа в районите Панчарево, Люлин, Банкя, Нови Искър, също и Южната дъга на софийския околовръстен път.

 

Към този момент фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, продължават обработки с разпръскване на смеси в Слатина, Надежда, Връбница, Подуяне и Изгрев.

 

През деня работата ще продължи по почистване на тротоари и пешеходни пространства.

 

В готовност са 216 снегопочистващи машини.

 

В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътища „Бояна“ – местност „Златни мостове“ и „Драгалевци“ – хижа „Алеко“. През деня ще се допускат автомобили с поставени вериги, а в интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се разрешава движението на коли по планинските пътища.

 

В момента градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. До планината Витоша се движат автобусни линии 63 и 66.

Вижте и

 

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината са на терен и извършват обходи в града.

 

През деня температурите ще бъдат ниски. От СО напомнят на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради да почистят пространствата пред съответните си сгради. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно със съобразена скорост.

 

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес сутринта на отделни места в Рило-Родопската област все още ще превалява слаб сняг, но до обед облачността и там ще се разкъса и ще намалее, и над по-голямата част от страната през деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре