Сега четете
Министър Вътев ще участва днес в конференцията „Зелена седмица Берлин 2024“

Министър Вътев ще участва днес в конференцията „Зелена седмица Берлин 2024“

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва днес в конференцията на министрите на земеделието, организирана от Федералното министерство на храните и земеделието на Германия като част от Глобалния форум за прехрана и земеделие (GFFA). Събитието е в програмата на международното изложение за хранително-вкусова промишленост, земеделие и градинарство „Зелена седмица Берлин 2024“, което се провежда от 19 до 28 януари.

Вчера министър Вътев откри българския щанд заедно с германския си колега Джем Йоздемир, управляващия кмет на Берлин Кай Вегнер, изпълнителния директор на „Панаир Берлин“ д-р Марио Тобиас, президента на Асоциацията на германските фермери Йоахим Руквид, председателя на Федералната асоциация на германската хранително-вкусова промишленост д-р Кристиан фон Бьотихер и други официални гости.

България се представя на международното събитие за 33-и път със собствен щанд, на който са изложени продуктите на 11 производители. Те показват млечни и месни продукти, подправки, вина, биопродукти, пчелен мед, растителни масла и продукти с българско розово масло.

Тази година „Зелена седмица Берлин“ се провежда с фокус върху устойчивостта, продоволствената сигурност и бъдещето на агробизнеса. В рамките на десетте дни 1400 изложители от 60 страни ще информират посетителите за модерното селско стопанство и хранително-вкусовата промишленост, кулинарните тенденции и въпросите, свързани с устойчивостта на сектора.

Вижте и

Очаква се изложението да привлече над 300 000 посетители от над 60 държави.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре