Сега четете
Кирил Добрев: Трети мандат на Нинова ще доведе БСП до под 4%

Кирил Добрев: Трети мандат на Нинова ще доведе БСП до под 4%

Според него една евентуална партия на президента Румен Радев може да промени всичко в ляво

Трети мандат на Нинова ще доведе БСП под 4%. Това заяви в предаването „Събуди се” бившият депутат от БСП и настоящ политически анализатор Кирил Добрев.

„Корнелия Нинова може да бъде председател 2 мандата по устав. А тя е такава от 2016 г. Двата мандата са минали. Само че днес подчинената ѝ комисия, в най-скоро време ще излезе с решение, че тя може да се кандидатира за трети мандат. Потъпкването на устава в БСП стана ежедневие”, каза Добрев.

„Обръщам се към онези, които носят БСП в сърцето си – да направим, че да не допускаме повече нарушаване на нашите правила, вътрешните”, каза Добрев.

Изключиха Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет на БСП

Преди това той обясни и как се е стигнало до ситуацията, при която се оказа, че той не може да си поднови кредитната карта. Причината е, че при издаване на нова карта клиентът попълва декларация дали е част от ръководен орган на партия. Той написал, че не е, а от банката му показали, че според системата АПИС още е вписан като член на Националния съвет на БСП.

„Оказа се, че тази жена никога не е внасяла в съда промените, които са настъпили след последния конгрес на партията. В актуалното състояние на партията присъстваме всички, които сме изключени, с фалшивото актуално състояние на партията, тя е регистрирана за участие в местните избори”, каза Кирил Добрев. „Тази жена освен в политически батак, вкара партията в тотална юридическа несъстоятелност. Решенията, които взима днес ръководния отговор, не знам дали са легитимни. Никой не знае какво е ръководството, кои присъстват, кои са изключени. Дори на сайта на БСП нашите имена присъстват”, каза Добрев.

Той си обяснява забавянето на юридическата процедура с това, че в момента, в който Нинова внесе документите в съда, изключените ще обжалват.

Вижте и

„Ще търсим своите права в съда. За да не стигаме дотам, тя не внася актуални документи в съда 1 година. И тази жена говори за законодателство и конституционни реформи”, каза Кирил Добрев.

Според Кирил Добрев една евентуална партия на президента Румен Радев може да промени всичко в ляво.

„Той е единственият политик, който има потенциал”, заяви Добрев.

„Европейските избори не са тези избори, в които той или негов проект трябва да участва. Трябва да се включи само на парламентарни избори”, каза Добрев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре