Сега четете
Зимната обстановка се следи, обработени са всички трасета на обществения транспорт

Зимната обстановка се следи, обработени са всички трасета на обществения транспорт

Екипите на Столичната община са на терен и следят зимната обстановка. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, започнаха обработки срещу заледяване от 5:00 ч. тази сутрин. Обработени са всички трасета на обществения транспорт. За това информира във фейсбук кметът на София Васил Терзиев във връзка с метеорологичната обстановка.

 

В момента 147 машини за снегопочистване са на терен. Работата във всички 24 района продължава, като техниката навлиза повече и във вътрешнокварталните улици, съобщава още Терзиев. Той съветва гражданите, предимно възрастните хора, да излизат навън само ако е наложително, защото се очаква снеговалежът да е интензивен и температурите да се понижават. Шофьорите да използват автомобили, които са оборудвани за движение при зимни условия, и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, призовава градоначалникът.

 

В Природен парк “Витоша” се извършват обработки с пясък. Пътищата от кв. „Бояна“ – местност “Златни мостове” и кв. „Драгалевци“ – хижа „Алеко“, вече са опесъчени. Ще се допускат само автомобили с вериги, информира още Терзиев. Той посочва, че е издал заповед от днес да заработят четири нови двупосочни “спирки по желание” по маршрута на автобус №66 до планината Витоша. Всяка спирка е обозначена със знак. Намират се в участъка между “Заслон бай Кръстьо” и “Хотел Морени”, а локациите са до “Разклона за Витошко лале”, “Витошко лале”, “Романски лифт” и “Хотел Простор”. „Всеки, който иска да се качи в автобуса, трябва да даде знак към водача с вдигане на ръка, а водачът е длъжен да отбие и да качи пътниците. Слизането на обозначените “спирки по желание” се случва по същия начин или с натискане на стоп бутона в автобуса“, уточнява столичният кмет.

Вижте и

 

Ако след спиране на снеговалежа има установени непочистени спирки, санкцията за всяка спирка е 2000 лева, каза по-рано днес на брифинг пред журналисти директорът на Столичния инспекторат Николай Неделков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре