Сега четете
БСП освен европейски избори, ще има и пълен цикъл отчет и избори в партията

БСП освен европейски избори, ще има и пълен цикъл отчет и избори в партията

Тази година за БСП освен европейски избори, ще има и пълен цикъл отчет и избори в партията, т.е. ще се избират нови ръководства на основни партийни организации, общински и областни председатели, делегати на конгреса, председател на партията на пряк избор и конгрес. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията, на което е дадено начало на организационната и политическата подготовка за изборите за членове на Европейския парламент през юни.

 

Тя посочи, че през април Националният съвет ще подреди листата с кандидати за евродепутати и ще приеме платформата за евроизборите. Нинова съобщи, че от февруари започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати, а през март ще се проведат конференциите, които трябва да одобрят номинациите и да ги изпратят в Националния съвет. Април ще имате имената на кандидатите за евродепутати, до тогава тече процес само на номинации, отбеляза тя.

 

„От юли започваме пълен цикъл отчет и избори в партията, те трябва да продължат до септември, през октомври ще има пряк избор на председател от всички членове на партията и ноември – конгрес, на който председателят трябва да встъпи в нов четиригодишен мандат“, каза Нинова.

 

На въпрос вярно ли е, че се готви промяна в устава, за да се кандидатира за трети мандат, както твърди Кирил Добрев, Нинова коментира, че самото му твърдение очевидно показва непознаване на процесите в партията. Устав се променя на конгрес, конгресът ще бъде през ноември, а изборът на председател ще бъде през октомври, следователно няма как да се промени уставът преди избор на председател, каза тя.

 

На въпрос дали ще се кандидатира за трети мандат, Нинова каза: „Твърде рано питате по тези въпроси, първата ни цел са европейски избори, до октомври има време, ще отговоря“.

 

Председателят на БСП посочи, че днес са одобрили критериите за номиниране на кандидати за евродепутати за професионални, за морални качества, за лоялност към политиките на партията, към националния интерес на партията.

 

За нас европейските избори са изключително важни, България заслужава да бъде пълноправен, равнопоставен член на ЕС, там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския суверенитет и българския национален интерес, заяви тя.

Вижте и

 

В момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които сме имали, коментира Нинова. По думите ѝ със съгласието си да бъдем приети частично в Шенген по въздух и вода управляващите са пренебрегнали и унищожили усилията на много правителства и партии преди тях.

 

Политиката им за приемането на България в Шенген е пълен провал, каза лидерът на БСП. Днес научаваме по техните приоритети от премиера Денков, че и еврозоната може да не се види от 1 януари 2025 г., а от юли 2025 г. или може би някъде по-нататък, коментира Нинова и добави, че и тези цели на управляващите са пред провал.

 

Нинова съобщи още, че днес Националният съвет е потвърдил позицията на Градския съвет на БСП в София да не се правят коалиции в общинския съвет нито с ГЕРБ, нито с „Продължаваме промяната-Демократична България“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре