Сега четете
Белица в опит да привлече повече туристи

Белица в опит да привлече повече туристи

Курортният град Белица прави опити да привлече повече туристи. Тук гледат с недоумение на проблемите и оплакванията на големи градове от огромния брой туристи.

„Аз по-скоро бих си помечтал да имам такъв проблем”, казва Радослав Ревански, кмет на Белица.

„Ако в Европа не искат да имат повече туристи, нека бъдат така мили и добри да ги насочват към България и по-конкретно към нашия регион, и дай Боже и конкретно в община Белица”, казва кметът.

В Белица гарантират, че туристите, които толкова много притесняват европейските столици, у нас ще се радват на гостоприемство и усмихнати домакини.

„Белица има какво да предложи. Паркът за мечки – нашата емблема, която привлича десетки хиляди туристи в последните няколко години. Курортът Семково правим всичко възможно да го развием до ниво, което наистина да има тълпи туристи, но там очакваме подкрепа от държавата да стане общинска собственост”, каза Ревански.

За повишаване на туристическата такса въобще не се мисли.

Вижте и

„Тя при нас е символична в размер на 30 стотинки. Не сме я пипали може би от няколко години, а и преди COVID кризата, тогава с цел подпомагане на местния бизнес по изрично мое настояване бях казал да не я повишаваме. Така или иначе е малко, не влияе по никакъв начин на бюджета към настоящия момент, но за една къща за гости, за един малък хотел, това също е тежест”, обясни Ревански.

И занапред Белица няма да вдига туристическата такса. Поне докато в курортът не се задъхат от туристи.

„Искаме бизнесмените да работят спокойно, да инвестират в леглова база, тази такса изобщо да не им е тема. Готови сме и с решение на Общински съвет дори да дадем и такава ваканция да не плащат нищо, само и само да привличат повече туристи. Но в никакъв случай това не може да бъде пречка за привличане на туристи, даже напротив – ние си пожелаваме да има тълпи от туристи”, каза Ревански.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре