Сега четете
Тримата кандидати за членове на Конституционния съд

Тримата кандидати за членове на Конституционния съд

Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание (НС) изслушва тримата кандидати за членове на Конституционния съд. За двете места от парламентарната квота има трима кандидати – Десислава Атанасова, Борислав Белазелков, Цвета Рангелова.

Номинациите от парламентарни групи са на ГЕРБ-СДС – Десислава Атанасова, на „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Борислав Белазелков, и на „Възраждане“ – Цвета Рангелова.

Преди седмица бе констатирано, че е направена проверка по документите. И тримата кандидати са представили нужните документи.

На днешното изслушване в Комисията има множество депутати от различни парламентарни групи, както и представители на неправителствения сектор.

Кандидатурата на Борислав Белазелков бе представена от Никола Минчев от ПП-ДБ. Минчев посочи, че Белазелков има близо 40 години юридически опит, бил е съдия във Върховния касационен съд, преподавател, уважаван в юридическата общност, участвал е в изготвянето на редица законови промени.

Вижте и

Кандидатурата на Десислава Атанасова бе представена от Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. Атанасова има нужния юридически стаж, каза Захариева и допълни, че Атанасова е била адвокат и юрисконсулт, един от най-опитните парламентаристи, народен представител е от 2009 г. до момента. Участвала е в десетки комисии. Била е министър на здравеопазването.

Кандидатурата на Цвета Рангелова бе представена от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Рангелова има над 20 години адвокатска практика. Работата й е свързана със защита във всички сфери на правото. Била е сред ръководните органи на адвокатурата. Освен това е обществено ангажирана личност. Била е два мандата депутат, а също и общински съветник, каза още Костадинов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре