Сега четете
Състезанието, при което никога няма да останете сами

Състезанието, при което никога няма да останете сами

Първо, да започнем с малко география. В Швеция има над 250 000 острова- повече от всяка друга страна. Стокхолмският архипелаг се простира на повече от 80 км в Балтийско море, а столицата на Швеция се намира в центъра му. Един от островите на този архипелаг е Sandhamn, който е дълъг само 3 км, но е началната точка на необичайно 70-километрово амфибийно състезание – една от най-необикновените прояви на човешка издръжливост, които се срещат по света. Става дума за Световния шампионат по бягане и плуване ÖTILLÖ (The Swimrun World Championship ÖTILLÖ).

Всяко лято (през 2024г. състезанието ще се проведе на 2 септември) участниците изпробват издръжливостта си като тичат на и плуват между 24 от съседните на Sandhamn острови. Необичайното е, че състезателите са вързани по двойки с еластично въже около кръста. Това е първото подобно състезание в историята и може би най-трудното.

Състезателите трябва да бягат на и да плуват между 24 отделни острова, изминавайки 9 км в открити води и 61 км по суша. Крайният им срок е по залез слънце и не всички ще имат силите да завършат, въпреки че при плуването състезателите могат да използват педълс (плавници) за ръцете. Тъй като участниците в ÖTILLÖ Swimrun са физически свързани, те са бързи само колкото по-бавния в отбора. Това ограничение изважда наяве най-суровите човешки емоции и независимо от болката от физическите усилия, който иска да завърши успешно, трябва да прояви не само упоритост, но също сътрудничество и подкрепа.

Вижте и

Когато първите състезатели достигнат финалната линия след повече от 7 изтощителни часа, за тях е невъзможно да скрият чувствата си. Това е състезание, което изважда на показ най-истинските емоции. По залез слънце последните участници завършват 14 часа след началото на този епичен маратон. И никой от тях няма да забрави този ден.

Повече за това състезание и как може да участвате в него може да прочетете на сайта на ÖTILLÖ (https://otilloswimrun.com/races/), където има множество други състезания на различни дистанции, с различна продължителност и за хора с различна подготовка: както за начинаещи любители на издръжливостта, така и за професионалисти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре