Сега четете
От кои магазини да купувате евтино храна в Осло?

От кои магазини да купувате евтино храна в Осло?

                                                         

Най-евтината хранителна верига в Осло е Kiwi. Rema 1000 е в почти същия ценови диапазон, но в Киви има по-голямо разнообразие на продукти. Само в някои магазини Rema 1000 има намаления до 50% на продукти с изтичащ срок на годност. Аз лично от всичките Rema 1000, които посетих, намерих подобни намаления само в Rema 1000, която се намира на Christian Krongsgate. По-големи намаления на хранителни продукти просто няма, независимо дали дадената стока е толкова развалена, че за нищо не става, или е ок, но ще трябва да се изхвърли, защото срокът на годност е изтекъл. Има и някои квартали, където няма да намерите двете изброени хранителни вериги- там най-евтиният вариант е Joker, който освен това работи до по-късно в неделя, когато всички останали магазини са затворени.

Другите евтини хранителни магазини с голямо разнообразие на зеленчуци, плодове и варива са турските и китайските. До хотел Forenom има един китайски няколко турски магазина (в тях има и български стоки), както и халал месарница, където продават печени пилета по 11лв. Китайски магазин има и близо до Hotel Folketeateret.

Вижте и

Интересно е, че при шоколодавите изделия и сладоледите няма да намерите Милка  и рядко ще видите нещо от Нестле. Почти всички продукти са местно производство, при шоколадите най-вече от марката Freia. Освен това количеството на видове изложени плодове и зеленчуци е по-голямо поне двойно от това на видовете шоколади. Най-голямо място в хранителните магазини обаче заемат чипсовете. Изглежда никъде не може да се мине без боклучава храна, просто преобладават различни продуктови категории. Най-малко захарни и тестени изделия има в турските магазини.

Няколко неща относно плащането. В Норвегия, ако се плаща кеш, сметките се закръглят. Тоест, ако сметката ти е 19.60 крони, се закръгля на 20, колкото и плащаш. Ако сметката е 19.40 се закръгля на 19 крони- толкова плащаш. Просто няма по-малки монети от 1 крона, за да ти върнат разликата. Ако обаче плащаш с дебитна карта, която ти е в левове, трябва да знаеш, че се използват изключително неизгодни курсове за превалутиране. Направих изчисления за няколко сметки между 150 и 300 крони и ако имаш едно намаление на продукт за 12 крони, това намаление се обезсмисля напълно от превалутирането на левове в крони при плащането с българска дебитна карта. При плащането на заплати в евро също се губят доста пари при превалутирането на кроните в евро. Затова най-добре е да си получаваш заплатата в крони и да си пазаруваш в крони.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре