Сега четете
СОС ще заседава днес за първи път през 2024 година

СОС ще заседава днес за първи път през 2024 година

Столичният общински съвет (СОС) ще заседава днес от 10:00 ч. за първи път през 2024 г. с една единствена точка в дневния ред – избор на председател на Столичния общински съвет, съобщава Съветът на своя сайт.

 

Това ще бъде шестият опит за избор на председател, след като на 18 декември 2023 г. петият опит беше неуспешен. Тогава бяха проведени две гласувания между кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България “ („Спаси София“) – Грети Стефанова и кандидата на „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов.

 

На 9 януари кметът на София Васил Терзиев каза на пресконференция в Столичната община, че се надява този четвъртък да има прогрес и да има избран председател, за да тръгне работата на Съвета.

 

Вижте и

Вчера обаче на среща в Столичната община на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) (Спаси София) , „Има такъв народ“ и общинския съветник Карлос Контрера от ВМРО заедно с кмета на София Васил Терзиев стана ясно, че изборът на председател ще бъде отложен за 25 януари, за да имат две седмици, в които да продължат разговорите. На срещата вчера от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) (Спаси София), заедно с кмета на София Васил Терзиев, направиха предложение за ротационно председателство в Столичния общински съвет (СОС) в срок от една година. „На масата“ е и друго предложение, направено вчера от Карлос Контрера и Вили Лилков, подкрепено и от ИТН за временен председател на СОС до приемането на бюджета на Столичната община. От ГЕРБ, БСП и „Възраждане“ не участваха в срещата.

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре