Сега четете
За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България

За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България

За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България, заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ и на БСП Корнелия Нинова в изявлението си за откриването на новата сесия на 49-ото Народно събрание.

 

Ще продължим, защото останахме единствени, борбата с модела на задкулисието и паралелната държава, каза тя. По думите ѝ това е моделът ГЕРБ, но днес се е разширил и обогатил с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и с подкрепата на ДПС.

 

За нас стабилна икономика, социална политика и справедливост, за нас образование, здравеопазване и социална политика са абсолютен приоритет, отбеляза Нинова.

 

Общественото пространство е наситено единствено с разговори за ротация, кой министър ще отпадне, какъв нов ще има, как ще се избират с регулаторите, коментира председателят на БСП. По думите ѝ управляващото мнозинство не е изневерило на себе си и шест месеца ни занимава само с разпределение на порциите във властта, на намиране на постове, на скандали помежду си.

 

Всичко това, което правите, то е ненормално, но става норма, обърна се лидерът на БСП към управляващите. Всички ни убеждавате, че сглобката е нормално нещо, Борисов и Петков казват, че това е висш пилотаж в политиката, коментира Нинова. Да, това е висш пилотаж в предателството, в корупцията и задкулисието, но това се представя вече за нормално, добави тя. „Това не е нормалното и не приемайте свестните у нас да считат за луди, защото който да вдигне глас срещу това, което се случва, го обявяват за русофил, путинист, неграмотник и т.н., антиевропеец. Това са маски и тези маски трябва да паднат, трябва да се види и да се чуе истината“, заяви Корнелия Нинова.

 

Тя отбеляза, че управляващите посрещат новата година с намерения за демонтиране на втори паметник – на Альоша в Пловдив. Режете историята, но не можете да нарежете паметта на българския народ, каза лидерът на БСП.

 

Изпратихте с фанфари 2023 г., че България е приета в Шенген, и посрещате новата година отново с тези фанфари днес от трибуната, коментира още Нинова. Унижихте България и българския народ като се съгласихте да приемете Шенген само по въздух и вода, посочи тя.

 

Нинова посочи, че стокообменът с шенгенските страни е 3% по въздух и вода и 97% е по сухопътна граница. Значи сте 3% в Шенген и 97 не сме, коментира тя. Вместо облекчение – засилен контрол по сухопътните граници и опашките с Гърция и Румъния вече започнаха, отбеляза още лидерът на БСП. По думите ѝ предателството за Шенген е срещу риска да приемем обратно в България бежанци.

 

Вижте и

Тя се обърна персонално към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и му припомни решение на Народното събрание от 2018 г., когато е бил министър-председател, с което парламентът задължава Министерския съвет да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти.

 

Нинова се обърна и към съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков. Сигурно българските граждани не се страхуват, че ще останат без светло и топло, без руски газ, ама сигурни ли сте, че не се страхуват, че ще останат изобщо без газ, независимо дали руски, турски или друг, коментира тя. Защо за пръв път в първите седем дни на януари България е нетен вносител на енергия, попита още Нинова.

 

Тя отбеляза, че управляващите са изпратили 2023 г. с нова Конституция, която отново днес са обявили за голяма крачка, но, по думите ѝ, това е голяма крачка към разграждане на държавността, към предателството на българския национален интерес, заради допускането на двойно гражданство за министри и народни представители.

 

Изпратихме старата година със страховете за война и я посрещаме отново така, защото имате един министър Тагарев, който не се отказва от намерението да ни вкара във война, коментира лидерът на БСП и добави, че сега министърът на отбраната „ще бори йеменските бунтовници“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре