Сега четете
Кирил Вътев ще направи първа копка за рехабилитация на обекти на „Напоителни системи“ край Ихтиман

Кирил Вътев ще направи първа копка за рехабилитация на обекти на „Напоителни системи“ край Ихтиман

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще направи първа копка на обекти на „Напоителни системи“ край град Ихтиман днес, съобщиха от аграрното министерство.

Обектите включват рехабилитация на два канала на „Напоителни системи“, финансирани по мярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Любословие.бг припомня, че в края на ноември заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева подписа 24 договора с изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева.

„Чрез подкрепата, която Министерството на земеделието и храните осигурява чрез ПРСР 2014-2020, ще се гарантира ефективно използване на водните ресурси посредством въвеждането на нови и съвременни технологии“, посочи министър Кирил Вътев.

Вижте и

Снежина Динева подчерта, че „Напоителни системи“ за първи път в историята е бенефициент по европрограми. Тя допълни, че целите, които ще бъдат постигнати с изпълнението на проектите, са увеличаване на поливните площи с близо 200 000 дка. Към настоящия момент се поливат около 300 000 дка в страната. Коефициентът на полезно действие на съоръженията ще бъде увеличен до 82 процента. Потенциалната икономия от вода ще е близо 50 процента. Избрани са най-амортизираните съоръжения и местата, където има най-голямо изявено желание от земеделските производители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре