Сега четете
Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани до депутати за Богоявленския водосвет

Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани до депутати за Богоявленския водосвет

Експерт в Министерството на отбраната ще подаде оставка, след като стана ясно, че депутати не са получили покани за Богоявленския водосвет, съобщи пресцентърът на министерството. По-рано председателят на парламента Росен Желязков заяви, че ще попита министъра на отбраната Тодор Тагарев, чието ведомство организира вчерашния водосвет с бойните знамена, каква е причината за този прецедент. Реакция на темата за поканите за депутатите на Богоявленския водосвет дойде и от ДПС. В своя позиция председателят на парламентарната група на партията Делян Пеевски настоява Тагарев да се яви пред Народното събрание и „да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста„.

Ето цялата позиция на Министерството на отбраната:

Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Росен Желязков относно поканените официални лица на Водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия на 6-и януари 2024 г., Министерството на отбраната информира, че организацията на Водосвета, който се провежда традиционно на Богоявление, е съгласно държавния протокол и не е променяна от над 20 години„.

В изявлението се казва, че поканите се изпращат на базата на стандартен списък, според протоколните изисквания, който се актуализира периодично. „Министърът на отбраната възложи незабавна проверка, която показа, че процедурата е спазена и са били поканени председателят и зам.-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по отбрана„, писат още от пресцентъра на МО.

Вижте и

Установен е пропуск по отношение на председателите на парламентарни групи. Експертът, на когото е възложена тази задача, погрешка е ползвал неактуализиран списък, за което сигнализира сам на ръководството и пожела да подаде оставка от заеманата позиция„, се казва още в съобщението.

МО допълни, че „вратите на Министерството са винаги отворени за конструктивен диалог с народните представители в интерес на сигурността и отбраната на страната.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре