Сега четете
Благодаря Ви руснаци за свободата!

Благодаря Ви руснаци за свободата!

За благодарност към нашите руски освободители от Турсккото робство, за благодарност и за освобождението от кафявата чума на 20в., а именно хитлерофашизма на 09.09.1944г., на 12.12.2023г. чрез незаконосъобразни действия, поне според българския Административен съд, чрез заповед на областния управител на София – Вяра Тодева беше нарязан с флекс. ПАМЕТНИК в Република България през 21 в. в ЕС, беше нарязан с флекс?!? Типично в съвременен нацистки порив даже управляващите от ПП-ДБ разрязаха и направена торта във формата на паметника на Съветската Армия и ядоха от нея по време не пред новогодишен нацистки банкет. Снимки от мероприятието има много !

Генералната асамблея на ООН е приела руската резолюция за борба с героизацията на нацизма на 16.12.2023г.?!

Документът е наречен „Борба с героизацията на нацизма, неонацизма и други практики, които допринасят за ескалацията на съвременните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях непоносимост“.

130 държави са гласували за Резолюцията. Две са гласували против – Украйна и САЩ, 51 държави са се въздържали.Резолюцията препоръчва на държавите да предприемат подходящи конкретни мерки, „включително в законодателната и образователната област, в съответствие с техните международни задължения за правата на човека, за да се предотврати преразглеждането на резултатите от Втората световна война и отричането на престъпления срещу човечеството и военни престъпления, извършени по време на Втората световна война “.Авторите на документа категорично осъждат инциденти, свързани с героизацията и пропагандата на нацизма, по-специално, с нанасянето на графити и рисунки с пронацистко съдържание включително върху паметници на жертвите на Втората световна войнаРезолюцията призовава държавите да премахнат всички форми на расова дискриминация с всички съответни средства, включително, ако обстоятелствата налагат това, законодателно.Освен това, документът осъжда използването на образователни материали, както и реторика в хода на обучението, пропагандиращи расизма, дискриминацията, омразата и насилието въз основа на етническа принадлежност, националност, религия или убеждения.

Вижте и

Общото събрание на ООН прие на 16.12.2021 г. с 130 гласа „за“ резолюция, осъждаща нацизма, неонацизма и всички форми на расизъм, инициирана oт 31 члена на международната организация.

Същевременно САЩ и Украйна гласуваха против, докато други 49 държави, предимно васални на Вашингтон страни, включително и България (ПОЗОР!), им пригласиха с въздържал се. Като нашата страна гласува блогът на осталалите бивши фашистко-нацистки съюзници от ВСВ начело с Германия, Австрия, Италия, Япония, Финландия, Испания, Португалия, Румъния, Словакия, Хърватска, Албания, Швеция, Балтииските републики и дребосъци като Андора, Сан Марино, Монако, Самуа, Малта, Лихтенщайн, Кипър, Сао Томе, Соломоновите острови, Тонга и др.В САЩ има над 50 паметника в прослава на американските воиници загинали по време на Втората световна война. Пратих писмо с въпрос до сенатор Боб Менендес-Защо в САЩ може да има паметници , а в София да не може. Отговорът ще Ви го прочета в някое от следващите предавания уважаеми приятели.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре