Сега четете
Тийнейджър е първият човек, превъртял играта “Тетрис“ (видео)

Тийнейджър е първият човек, превъртял играта “Тетрис“ (видео)

13-годишно момче е първият играч, победил класическата видеоигра „Тетрис“ на „Нинтендо“ 34 години след пускането ѝ на пазара, твърди самият той в собствения си канал в YouTube. 

Тийнейджърът от Оклахома Уилис Гибсън публикува в YouTube видеоклип с момента, в който достига ниво 157, което води до срив на играта.

Преодоляването на играта му отнема само 38 минути, пише Би Би Си. След края на играта 13-годишният Уилис не може да повярва и заявява: „Ще припадна, не си усещам пръстите“.

Гибсън, който в YouTube се подвизава под името Blue Scuti, играе играта от 11-годишен и е участвал в няколко геймърски турнира.

„Когато започнах да играя тази игра, никога не съм очаквал, че някога ще я срина или ще я победя“, споделя той в канала си в YouTube. Освен че е побеждава играта, Уилис казва, че счупва общия резултат и три други световни рекорда за „Тетрис“

Забележителното е, че до преди няколко години играчите вярваха, че е възможно да се играе само до ниво 29.

Популярната видео игра, при която играчите подреждат падащи блокове в идеални хоризонтални линии с нарастваща скорост, е създадена през 1984 г. от съветския инженер Алексей Пажитнов и придоби популярност след дебюта си в Nintendo Entertainment System (NES) и ръчната конзола Game Boy на Nintendo през 1989 г.

Днес играта може да се играе на редица конзоли и платформи, включително мобилни телефони.

През 2010 г. професионалният геймър Thor Aackerlund успя да достигне ниво 30 с помощта на техника, наречена hypertapping, при която играчът вибрира пръстите си по начин, който движи контролера по-бързо от скоростта в играта.

Това доведе до други геймъри, които възприеха хипертапинг и други техники, за да видят докъде могат да стигнат – но от миналия месец само AI успя да достигне до „екрана на смъртта“.

Вижте и

Това се случва, когато играч достигне ниво, което причинява срив на играта.

В края на 38-минутната игра на Уилис екранът се срива, блоковете вече не падат и той побеждава играта.

Други геймъри сега се опитват да победят рекордите на 13-годишното дете, като мнозина документират опитите си в социални медии и уебсайтове за видео стрийминг.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре