Сега четете
Фойерверк е гръмнал в лицето на дете в Бургас, то е с изгаряния и увреждане на окото

Фойерверк е гръмнал в лицето на дете в Бургас, то е с изгаряния и увреждане на окото

На фона на все по-широката полемика – повече вреда или удоволствие носят зарята и пиратките в новогодишната нощ, отново има инциденти с пострадали деца от неправилно боравене с пиротехника.

Най-фрапиращият случай е от София – 3-годишно момченце остана без два пръста на ръката заради пиратка.

Две деца са пострадали заради неправилното използване на пиротехника в Бургас и са докарани в болницата. При единия случай фойерверк гръмва в лицето на 9-годишно дете. Майката докара детето в Спешното отделение. Имаше изгаряния по лицето и увреждане на едното око. Приехме го, промихме раните и го обезболихме, защото болките са много големи. Извикахме офталмолог по спешност, който установи, че травмите на окото не са много сериозни. Има засягане само на външния слой. Детето беше изписано в добро състояние“, обясни д-р Николай Добрев, лекар в спешното отделение на УМБАЛ-Бургас.

„Майката беше изключително притеснена и не успя да каже как е станал инцидентът. Детето също не можеше да каже заради стреса“, добави той.

Вижте и

При друг случай пиратка гръмва в ръката на 14-годишно дете от Несебър. То е минало през ортопед. Имало е разкъсвания на ръката. Детето е в отделението и се лекува. Пиротехниката – това са взривни вещества. Не трябва да се използват от и покрай деца. Могат да разкъсат кожата, крайници, да увредят трайно зрението, димът е вреден за дихателните пътища. Отговорността е на родителите, обществото и държавата, за да не използват деца пиротехника“, подчерта д-р Николай Добрев.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре