Сега четете
Нейнски за Шенген: Не толкова голяма стъпка напред, колкото ни се искаше, но все пак е крачка

Нейнски за Шенген: Не толкова голяма стъпка напред, колкото ни се искаше, но все пак е крачка

Започваме годината с добра новина, не толкова голяма стъпка напред, колкото ни се искаше, но все пак е крачка.“ Това каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в предаването „Тази сутрин“ по bTV за членството ни в Шенген по въздух и вода. Затова казвам, че е крачка напред, понеже не сме изцяло в Шенген. Но аз си спомня в периода, в който паднаха визите, което беше много голям успех, но имаше отново хора, които казаха: И какво като са паднали, като ние нямаме пари да пътуваме. Впоследствие обаче се оказа, че падането на визите промени живота ни. Може би за голяма част от хората, които са на по 20-25 г. дори не си спомня този период, в който имаше опашки и се редяхме, за да получим виза и това да отидеш в Солун беше събитиe“, обясни тя.

Нейнски коментира петте условия, които Австрия постави, за да пусне България и Румъния в Шенген. За мен условията не са изненада. Укрепването на границите със Сърбия и Турция са необходими на нас като държавачленка в ЕС“, каза тя.

Тази година е пълна с избори в европейски и неевропейски държави. Българското правителство трябва да е много подготвено. За да има успешна външна политика, трябва да има добра вътрешна, добави още Надежда Нейнски.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре