Сега четете
Рафет Улутюрк за конституционниte промени в България

Рафет Улутюрк за конституционниte промени в България

„Правото на двойните граждани да бъдат избирани в българската политика придобива по-ценен смисъл в рамките на рефлекса на правителството да защитава своите граждани в моменти, когато дневният ред на страната става все по-натоварен.“, коментира промените в българската Конституция пред Любословие.БГ Рафет Улутюрк, председател на изселническата организация „Бултюрк“ в Турци. Той счита, че точно сега този рефлекс е важна стъпка за социалния мир и спокойствие в България.

„Преди всичко поздравявам правителството за тази смела стъпка, която е началото на истинската промяна. Вярваме, че намерението да управляваме страната заедно, с участието на всички нейни граждани, ще бъде важен принос към духа на равенство и социален мир.“, каза Улутюрк.

Той подчерта. че усилието двойните граждани, които са живели в чужбина от години и са загрижени за проблемите на България, които са академици, изследователи или бизнесмени, да се интегрират в политическия живот в България, като им се даде правото да бъдат избирани е много важно за бъдещето на страната

Смятам че този закон е добронамерен, позитивен и необходим, но не е достатъчен.

„Изискването кандидатът през последните 180 дни да е живял в страната спъва целта на тази промяна. Поради тази причина считаме ние от „Бултюрк“, че премахването на това изискване за период или промяна на срока би послужило за поставените цели. Смятаме, че с тази промяна двойните граждани ще могат да бъдат избирани за депутати и да могат да стават министри е първа крачка към демокрацията след 90 те години.“, заяви Рафет Улутюрк.

Вижте и

„Ние като неправителствена организация подкрепяме подобни инициативи.“, коментира Рафет Улутюрк.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре