Сега четете
Протести върху покрива на Операта в Осло при посрещането на 2024г. (Пряк репортаж от новогодишната нощ в Осло)

Протести върху покрива на Операта в Осло при посрещането на 2024г. (Пряк репортаж от новогодишната нощ в Осло)

На 31 декември 2023г. времето в Осло се развали – по отношение на температурата беше сравнително топло (около -6 градуса), но започна да вали сняг и да духа вятър, което понижава реалната температура. Въпреки времето бяха организирани протести на палестинци върху покрива на сградата на Операта на Осло. Оттам бяха спуснали огромно знаме на Палестина и скандираха „Освободете Палестина“ и други неща на арабски, които не разбирах. Въпреки че бяха малко на брой (между 100 и 150 души), бяха доста активни в скандиранията и в крайна сметка се оказаха и по-запомнящи се от новогодишната заря в Осло.

За да проследят събитието по посрещането на 2024г. се бяха събрали доста хора, повечето чужденци, но очакваната в полунощ заря беше разочароващо събитие- бледо подобие на някакви илюминации на селска вечеринка в България (вижте кратко клипче). След настъпването на новата 2024г. палестинците тръгнаха към централната жп-гара (можете да видите кратко видео), а повечето от останалите хора, които се бяха събрали на Операта в Осло, се прибраха по домовете си. Нямаше музика, специална елха- единствената красива елха беше на гарата (вижте на снимката),

Вижте и

речи или поздравления от видни политици. Събиране на хора, неуспешен опит за впечатляваща заря и прибиране обратно вкъщи. Така се празнува в Осло, не е като да си губят времето с излишни празненства. По-интересното е, че доста чужденци бяха впечатлени от събитието и се топяха от умиление и радост. Не знам дали ги извинява това, че бяха вече леко пияни (не от щастие, разбира се).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре