Сега четете
Във времена на предизвикателства се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държав

Във времена на предизвикателства се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държав

Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника. Това каза премиерът акад. Николай Денков във видеообръщение по случай Коледа, разпространено от правителствената информационна служба. „Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели. На този светъл ден можем да направим и нещо повече – да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг“, допълни той.

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред, отбеляза премиерът акад. Денков и припомни, че последните допитвания до общественото мнение показват, че близо 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над три пъти повече от песимистите, което е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето, добави министър-председателят.

„На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация. Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски отпреди войната и преди енергийните кризи“, посочи Денков.

Вижте и

Премиерът каза, че най-голямата промяна, по която работят, е да превърнат икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. По думите му вече се привличат стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето, защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа. Вече виждаме първите резултати от тези усилия – все повече българи се връщат в родината, раждаемостта се повишава и за първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца, казва още премиерът акад. Денков.  По думите му децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре