Сега четете
„След 34 г. реформи, днес българските ученици са 54% функционално неуки!“

„След 34 г. реформи, днес българските ученици са 54% функционално неуки!“

Като заваляха резултатите на PISA, та цяла неделя! Всичко друго беше забравено! PISA та PISA! И всички били изненадани, в т. ч. настоящи и бивши образователни министри! Те очаквали друго, а пък то излезе както винаги! Все едно са били на Марс или по-далече! Защото тези тестове се провеждат вече 23 години в целия свят, по една и съща методика!

И резултатите винаги са били ниски за България! Само 47% от 15-годишните в България постигат нивото, което се нарича базово ниво на грамотност. Това е разбиране, което е достатъчно, за да може човек да учи самостоятелно. А в държавите, които са част от ОИСР този процент е поне 74%. ! 47 и 74! Същите числа, но в обратен ред! А разрухата на българското образование започна от края на 90-те, от костовото правителство! Броят на неизвинените отсъствия станаха на практика безграничен, учениците взеха да ругаят и даже да бият учителите!

ВИДЕО:

Вижте и

Всичко беше позволено! Неслучайно Андреас Шлайхер – създателят на PISA презупреди,че дисциплината в училище трябва рязко да са завиши!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре